Fredagskvällsfunderingar!

Massor av funderingar!!!
Men jag är lite smått fundersam.. För att jag läser rätt många bloggar om hur mycket tonårstjejer mår dåligt över sin vikt, sin kropp och deras utseende. Men jag skulle vilja skrika ut för världen att dem är så vackra som de är! Och att de inte ska behöva ändra på sig för något! Och att de är unika exakt som de är! Och inte ska behöva känna att de inte kan 'äta saker som de gillar eller att de nästan inte vill äta något. Men alla tjejer är lika unika och fina PRECIS som de ÄR!! Jag skulle vilja skrika ut till hela världen att det är just så, att alla lika mycket unika och vackra!! Det viktigaste är att man äter och inte slutar äta, och att man ska vara den man är!
 
 
Några andra funderingar är om just vänner.. Har lite konstiga funderingar över det.. För att vissa ska vara de dära riktigt bra vännerna och sen går och snackar skit om en.. Är man verkligen en bra vän då? Eller ska man bara strunta i det? Eller är det bara att ta det med en nypa salt och skaffa sig nya vänner som kan vara de vännerna som verkligen ska vara ens riktigt bra vännerna? Som inte snackar skit om vissa och sedan bara går de skitbra att umgås med varandra? Man borde ju veta om man ska vara vänner och kunna umgås än att bara snacka skit? Jag har liksom inte riktigt fattat det.. Hur man kan vara så jävla ytlig med små saker =/
 

Fredagsfunderingar!

Nu när man började skolan så på föreläsningarna så kom det upp så mycket att man skulle tänka mera , så under dessa två dagar jag jag nåh tänkt mer än någonsin!!
 
  • Att sitta och kolla på olika människor som går förbi och är nästan lite lik en själv. nästan lite skrämmade:P

  • att kunna se vilka människor  som är värda ens uppmärksamhet.

  • Att få hjärnan att tänka för fullt i de banor man inte är van vid. som stora frågor som vad är hälsa? Vad är ohälsa ?

Onsdag :=)

I dag har jag inte lika mycket tankar på annat. Men jag har lite annat i huvudet i dag. Och det vet inte alls va man ska ta i vägen alls :/
 
  • Varför ska man prioritera något som är matriellt, som kanske inte alls är lika viktigt som familj och vänner? Eller bara kunna vara mer att man vill vara social och bara vill hitta på saker? Jag börjar fundera om man har mer kontakt med folk på internet än va man har IRL.. Just den yngre generationen. Kan det vara så?

  • När man vill ha uppmärksamhet och försöker verkligen att få den av dem man vill ha den av, utan att behöva göra den irriterad eller sur? Ett bra tips på det?


  • När ska man börja känna sig säker? På sig själv och på allting annat runt omkring utan att känna att man måste hysa agg mot vissa saker som händer?

Tisdag =)

Funderingar i dag då :) :
  • Ska man lita på allt som sägs om allting? Menar om hur folk är och hur de respekterar en när man kommer till ett nytt ställe? Och hur ska man veta att man inte kommer att passa in i en klass om man är helt ny som nog de flesta människor är?

  • Vilka alternativ har man med att kunna klara saker som andra säger att man aldrig kan klara eller att man inte kommer att kunna utbilda sig till? Eller är det bara andra då som är grymt svartsjuka på att man klarar av det? Det är egentligen rätt skoj, att man har vissa som man känner som säger att man aldrig kommer att klara en sak?! Är det då för att kunna trycka ner en annan för att de inte ska känna sig dåliga eller känna sig så mycket bättre än de andra?



  • fästmö och fästman, vilka egenskaper ska man kalla att dem har? Egentligen för att jag har hört lite blandade saker om helt olika saker som är rätt sjuka. Men tillexempel att man alltid ska bara vara dära och finnas till utan att kunna göra andra saker? Låter ju kans!

Meeer funeringar! :D

Funderingarna bara rullar in ;)
  • Vad menas egentligen med gemensam ekonomi? Menar på att jag vet ju att man delar på att kunna betala räkningar och så vidare. Och är det så att man kan bestämma lite mer när man har gemensam ekonomi om vad alla pengar ska gå till? Är det några "regler" på hur allting ska gå till i ett förhållande med gemensam ekonomi?


  • Mitt andra är om äktenskap! Just med att gifta sig och skaffa barn och hela köret, är det viktigt att man gifter sig före innan man skaffar barn? Eller spelar det ingen roll alls? Eller är det sött att barnen får vara med på bröllopet och vara tärnor eller något? Jag skulle vilja ha barn före innan jag gifter mig, så mina barn får vara med på bröllopet! :D Det är min dröm i alla fall, att få barn och gifta mig. Förrnär jag var yngre så  ville jag inte alls gifta mig, utan jag skulle bara vara själv med mina barn och man, Eller om det skulle ta slut med min man så skulle jag bara bo med mina barn och bara strunta i män sen efter det.


  • Tips på böcker!! Måste få lite nytt att läsa!


  • Hur ska man kunna vara säker på vad man vill här i livet när man bara är 15 år? Veta exakt va man vill jobba med ? Jag visste inte då, men jag vet ju att det är många som är 15 år som vet exakt va de vill bli och så :) Men jag är 22 år och vet fortfarande inte riktigt va jag vill bli över huvudtaget.Men nu när jag har blivit antagen till hälsopedagog så vet jag nog exakt vad jag vill bli! :D


  • Sen de dära med hur man ska göra med att man ska börja me allting som man vill hinna med? När ska man veta att det är just ens tidpunkt i livet att hinna med exakt allting som man verkligen vill ha?  Och hur ska man veta att allting är rätt? Hur ska man veta hur man ska möblera när man väl ska göra det? Hur ska man veta när det är rätt att köpa sakerna som man ska ge bort i födelsedagspresent och julklapp? Massor som man kan fråga sig!
 
 

Måndagsfunderingar:)

I dag kommer det måndagsfunderingar bara ^^ hahah, jag har knappt kunnat logga in hära för att jag har inte haft något  bra internet sen mitt bredband ballade ur! Men nu ska man snart börja i en ny skola ^^ Känns jättespännande!
 
  • Någon som vet någon bra sida/ ställe man kan köpa bra skolsaker? Som block, överstrykningspennor och sådant?


  • Varför ska man alltid vara så nervös när det gäller att åka och gå i en ny skola? Eller är det bara en inbillning för just mig? att behöva åka till något som är så läskigt i mina ögon? Men tänka sig vilka stora åtgärder man kan göra åt sakerna :D? Kan vara den dära mer frammåt tjejen :D
 

Fredag:D

Ja i dag vet jag inte alls vilka tankar jag ska skriva eller vilka som jag ens har tänkt! :) haha, jag har inte riktigt fattat allting som jag ska hinna tänka på ;)
  • Det va lite skoj i dag, vi va ute och så tänkte jag på hur de vara så mycket saker som inte kan stämma in på sakerna som detta? Att man inte kan få vara den tjejen som inte är så blyg? Jag vill kunna vara lite mer framåt och inte vara den dära tjejen som inte pratar så mycket? Jag har en chans att bli den tjejen nu ^^

  • Det är sjukkt beroendeframkallande att tatuera sig och pierca sig:D


  • Jag har tänkt mycket på de dära när man va liten:) Då önskade man bara att man blev stor och fick bestämma själv, och nu när man är stor vill man bli liten igen^^ haha det är ju egentligen så sant, i af för mig. Att kunna ha det bra och bo hemma och att man inte behöver tänka på allt med räkningar, mat som ska handlas och allting annat :) Men det som slår mig är:
    -hur ska man veta exakt hur man ska vara och göra när man flyttar hemifrån? För jag menar jag känner mig inte alls vuxen för att bo själv utan att prata mycket med mamma och pappa varje dag.
    - Och att man ska ha sån koll på allting när man är vuxen, i bland känner jag mig som en dator ;)

Torsdag =)

I dag ringde en väldigt nära vän till mig, nämligen Tilda! Hon ringde och var så förtvivlad över att människor hade varit så taskiga mot henne för att hon är just den personen hon är. Men är det verkligen så att man ska behöva att vara rädd för att våga vara den man är? Eller att man inte ska kunna få vara den man är? Utan att få massa jävla kommentarer   hur man går klädd eller hur man är som person?! Om man försöker vara snäll så får man nästan skäll för de å. Tilda berättade att hon hade varit och skulle handla och hade döttrarna med sig och hade fått kommentaren att hon var en fet gris?! Till en gravid människa med två barn bredvid sig med... Hur fan kan man sjukna så lågt?! Jag vet att jag kanske inte är guds bästa barn, och alltid är snäll. Men man kan ju fan tänka sig för i alla fall när det gäller sådant!  Men det är så sjukt att det finns så mycket elaka människor som bara ska såra en nu mera. Menar varför ska man börja vara så elaka mot varandra?  Hänger inte alls med i svängarna, och det verkar bara som om det bara blir värre och värre med allting. I bland känns det som att jag kan få världens elakaste sms  som man inte tror man kan få.. Men hur mycket skit ska man få ta? Tills man ledsnar och ber folk dra åt helvetet? Eller att man bara visar att man är bättre än att hålla på så som de människorna gör?! Man blir ju bara fundersam hur det kan bli så fel så att människor gör som de gör!!
 

Onsdag:)

Jag har inte riktigt släppt de dära med att folk tar det som om att jag tar 100 år på mig att fatta saker, och speciellt när det gäller hundar. Det är ju så att jag älskar hundar och kan inte allt, men bra mkt kan jag, Och då fick jag så hära typ att jag inte kunde något. Men hur tror de att alla raser kom? Det korsade raser för att få fram de raser som finns i dag? Och vad har priset egentligen för betydelse? Är det inte bara att man ska älska sin nya familjemedlem? Och då spelar de välla ingen roll om man betalar 16000 eller 3500 för hunden? Och det dära med att det är mycket mer fel på blandrashundar? Med dåliga leder och allting annat? Det är ju lika för renrasiga! De blir ju i stället sönderavlade en del.. Jag menar på de hära  att alla hundar ska ju vara värd lika mycket oavsett om det är en stor mella eller liten. blandras eller rensasig. tror de va de jag hade att säga.
 

Tisdag :)

I dag har jag lite bättre humör och känner mig starkare än i går. Just med sakerna som det mesta handlade om i går. =)
 
  • I  dag har jag gått och funderat lite på om man inte ska vara lika mycket värd hur man än ser ut? För att jag har börjat funderat på det varför vissa alltid ska kolla snett på en om man klär sig annorlunda? har annorlunda kroppar, hår ? Jag anser själv att alla är lika mycket värda och att man inte ska få trycka ner någon, även om man inte gillar personen eller har svårt för personen. Man ska ju aldrig såra en person  helst, allt ont ska man egentligen hålla inom sig utan att behöva känna sig så jävla dum att man verkligen har sårat en människa så mycket så de kanske inte ens vill vara i samma umgänge längre?  På så sätt saknar jag Göteborg! För där är de mer accepterande där än va de är här hemma, här hemma vågar man snart inte ens vilja vara ute och hitta på saker i K-holm.. Kan inte våran kommun också vara mera accepterande utan att man ska bli mobbad? Eller få massor av blickar som man skämms för att man har de kläderna? Eller att man hör av andra -" men herregud! Detta kan du ju inte gå i!"? Vill bara att man ska få bort all mobbing och alla konstiga blickar man kan få!  Hur underbart skulle inte de vara?

  • Det finns ju mycket olika rädslor, och jag har ju garanterat hur många som helst.. Men en sak som jag känner ett par stycken är att de itne alls gillar att kolla på skräckfilm och att de är mer att man skrämmer upp sig själva efteråt. Jag älskar skräckfilm för att jag gillar att skrämma mig själv. Även jag skrämmer upp mig massor om man går ut och så när det har blivit kväll :) Men jag kan faktiskt tänka mig in i deras situation som inte alls gillar det.
 
 
 

Va ska man säga?

Ja jag kan tydligen inte ta disskutioner över huvudtaget! Och jag är tydligen så jälva dum i huvudet så det jag pratar om är bara helt fel och jag fattar ingenting och lär inte göra det på 100 år innan jag kan lära mig saker att förstå när andra förklarar saker för mig. Det kanske är därför jag inte klarar matten? Eller att jag inte kanske kan allting ? Eller att jag tycker på ett annat sätt? Eller att jag inte klarar av att sköta mitt egna utan att bara lägga mig i andras liv? Det är ju så, man får ta skit och man ger oftast skit till andra.. Men de jag inte fattar är att vissa människor man låta som om man inte gör rätt för 5 öre  på något alls.Men hur ska man göra då för att vara den "perfekta" människan? Ska man inte vara den människan man är? Utan att man ska behöva att låssas ? Det är  ju en själv som utgör den personen man är och det man tror på.
 
 
Lite andra funderingar:
 
  • Regler är ju till för alla, så varför följer inte alla dem?

 
Nej nu skiter jag i att skriva mer, så man inte bara blir mer sur..

Arga funderingar och lite andra funderingar.

Läste en sak på en sida i dag, att det var att  blandrashundar inte va värda något och att man bara blir deprimerad av dem?! Hur jävla dum får man vara när man skriver så?! Alla hundar är lika värda! Spelar ingen roll om man är renrasig  eller blandras? Jag tycker att alla hundar är lika mycket värda och ska inte bli behandlade illa! För det är hundar! Hur kan man bli deprimerad av blandrashundar?! Jag kan inte bli annat än arg på sånt när man läser! Jag har två helt underbara blandrashundar som är det bästa jag vet! Det är mina bästa vänner och dem man har som roligast med när man går på promenader och är ute i skogen.
Så är dessa så fula och att man blir deprimerad av dem?
De finaste hundarna i mina ögon, som är mina bara mina funa pojkar! I bland så kan man  ju börja fundera hur vissa människor tänker, för att mina hundar är dem bästa jag har. Och jag kommer alltid att älska dem oavsett vad som händer.
 
 
  • Hur man man vara så ego med att bara tänka på att man själv ska bara ha det bra utan att bry sig om sina vänner över huvudtaget?

  •  Att bli tvingad till att göra saker som man egentligen inte behöver eller kommer att känna sig så jävligt behandlad?
 
Ja de va nog allt för denna gång ^^

Måndag=)

 
Hur acceptabelt är det med stöld? Är det verkligen okej att ta saker från bekanta,vet vilka  som man ska låta vara hos en utan att man inte ska kunna lita på människorna? I mina ögon är det bara idioter som stjäl saker och speciellt när man blir hembjuden till andra ?
 
 
Samma med det att det finns människor som knappt hejjar på en när man möter dem? Hur ska man tycka om det? Menar speciellt om de skulle vara släkt eller vänner? Ska man bara skita i dem eller ska man ställa dem mot  väggen och verkligen fråga ut dem? Eller bara säga upp kontakten emot dem för att man inte  orkar längre med att bara ha tid för dem när de vill och att man inte ska vara en jävla jojo?

Söndagen =)

Ja nu när man har haft lite vänner hemmma hära och har kunnat diskuterat me och man har umgåtts med vänner så man kan prata med om allt! :D
Så det har ju kommit upp lite tankar om allt igen :) Och då kan man ju ta allt allså^^ Och speciellt då man har frågor och allt :) och kan diskutera me dem :)
  • Är det så att man aldrig kan vara riktigt så att man kan vara vän med en gammal partner? Eller kan det vara dså illa så man inte vill veta av den personen för att den kanske har sårat en så jävla djupt?! Jaa.. Kan man ju säga att man kan göra ! Men det är välla så att man klarar bara av att vara vän med vissa av sina ex eller så?'

  • Killar som ser tjejer som skit som jag inte riktigt kan förstå, att vissa killar som kan vara riktiga svin. Men det kan bli lite så hur kan vissa killar bli så? Och att samma sak kan tjejer göra. Vissa tjejer ser inte alls i bland när människor mår dåligt :/ OCh se att vissa är så utjobbade och får nästan åka till akuten för att de mår pyton av att jobba förmycket ?! Och samma med killar som anser att tjejer ska sköta hemmet utan att killarna ska behöva hjälpa till?! Hur får de människorna de att gå i hop?

  • Va ska man göra när vissa säger att man inte är nog bra för att kunna gå i vissa ska kunna gå i klackskor eller kunna bli så bra så man kan komma in i en klass och klarar av att göra det som man ska kunna?

Tisdag

Tänk att det kan finnas så många olika relationer till alla i ens släkt! Vissa har mn bra kontakt med och andra inte alls:S?! Och andra vet man knappt va de har blivit av? Men det känns knas att man inte har samma kontakt som man en gång har haft eller har kontakten så man kan prata med människorna man har i släkten. I min släkt känns de knappt att  man har kontakt med någon av dem.. Lite jobbigt är det, tur är ju att fb finns. Och att man kan ha lite kontakt md dem där! =)
Jag är en social människa som gillar att ha kontakt med släkten, och att ha bra knotakt  med familj och vänner även. Det är så viktigt  att man vet att det finns människor som alltid kommer att finnas i släkten och att det finns människor som även kommer och kunna prata med en då när det är saker som händer eller att man bara vill ha bra kontakt med ens kusiner och så.
 
 
Det andra jag funderar på är  om man kan lyckas  med exakt allt man vill? I min tro och så är det så att man kan lyckas med allt om man bara ger sig tusan på saker så klara man det !
 
 

Funderingar en söndagkväll=)

Funderingarna bara skruder inom mig just nu för tillfället.. Jag har så många olika saker att skriva egentligen, men hinner typ inte att skriva ner alla.
Men några kommer nu efter götegorg resan :) :
  • När man får sitta på ett tåg och höra alla börjar bråka om sin plats när de inte ens vet att tåget är så mycket försenat? Och att de inte kan vara förstående och kanske se att det har varit så försenat?

  • Hur man ska hinna med att tänka på allting som ska hinnas med? Jag är sjukt nervös om hur det kommer att bli inför i höst.. Kommer man att komma in eller inte? Är det någon som känner den stressen med? Som har sökt högskolan? Håll tummarna för mig i morgon!!


  • Hur ska man göra när man blir undanstött? Eller när man börjar känna att det är folk som man tror börjar ta avstånd från en? Jag har varit på skype och pratat med Tilda lite, och hon hade en vän som höll på att bara dra sig mer och mer undan. Men har ni några bra idéer om hur hon kan prata me henne?

Fredagkväll..

Japp, klart att man inte riktigt hänger med på tågtidabeller + busstidabeller när man kollar på ULs hemsida och de står att det ska räcka hela vägen hem? Det blir ju heeelt knas för det är 10 min som fattas för oss innan vi kan sätta oss på upptåget.. Suurt!

Funderingar=)

Funderingar från göteborg då=):
  • Att här  i Göteborg är det mer accepterat att få klä sig lite mer som man vill, det är inte alls som det är hemma om man skulle gå på ett visst sätt och en viss klädstil. Men varför kan det vara så olika? Är det bara för att i de större städerna är allting mer accepterat? Eller är de bara att det är mer accepterat hära nere än uppe? Jag vill så gärna att det ska kunna vara så här accepterat som det är hära, för att det är mycket mer accepterat  att kunna få sin egna klädstil och kunna få vara dig exakt själv. Va tycker ni?
  • Jag har tänkt mycket på när man är på stan eller på nöjesfält att mäniskor ska ha så bråttom fram och ska trängas hela tiden? Eller är det bara att  människor är så hilma stressade i dagens läge?  Jag är  orolig för att jag ska stressa massor och bara kunna slappna av mer än va man egentligen gör? 


  • Jag har massa mycket tankar om det dära med hur andra ska försöka att kunna bestämma över en annan och bestämma vad,var och när man ska få ha djur,  eller man ska få kunna få vara sig helt själv som man brukar vara? Någon som har tips på allt? Eller en annan tanke? Flytta lite längre bort där inte någon känner en? 
 
Aja, det får bli allt för i dag! :) Kom gärna med era synpunkter!

superbullen

Funderingar och lite av mitt liv :)

RSS 2.0